2 Mart 2015 Pazartesi

Kalamar Tava ve Sarımsaklı Mayonez Sosu

Kalamarı evinizde yumuşacık yapmak aslında o kadar da zor değil. Dikkat etmeniz birkaç püf noktası var Kalamar Sosu ve Marine başlığını inceleyebilirsiniz.
sadece. Kalamarları temizledikten ve halka halka kestikten sonra marine sosu içerisinde sıkarak yoğurmalı ve yumuşatmalısınız. Nasıl yapılır diye merak ediyorsanız

Marine işleminden sonra kalamar tava yapmanın püf noktası ise bol ve kızgın yağda pişirmekten geçer. Hepsini bir anda yapmaktan ziyade parça parça pişirmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde kalamarlar yağı soğutamayacaktır.

Malzemeler:
  • 500 gr temizlenmiş ve halka halka doğranmış kalamar
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 2 diş sarımsak
  • Mayonez
Hazırlanışı:
Marine sosundan sonra kalamarları asla yıkamayın. Bir buzdolabı poşeti içerisine kalamarlarla birlikte un, irmik, tuz ve baharatları doldurarak ağzından tutun ve güzelce çalkalayın. Bütün karışım güzelce sinsin.
Daha önceden kızdırdığınız yağa yavaş yavaş atın. 2-3 dk pişmesi yeterlidir. Daha uzun süre tutarsanız lastik gibi olur.
Sarımsakları dövdükten sonra mayonezle karıştırıp kalamarların yanına sos olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder